Naturopatia și omul

Omenirea întotdeauna a fost legată de natură prin reflexul quantic impus de creație cu legile sale universale, indiferent de timp, spațiu, evoluție ori involuție, eră.

Mergând pe calea adevărului, timpul a demonstrat valabilitatea metodelor şi a remediilor ÎN VIU, şi nu prin metode doar fizice în care demonstrația este „in vitrio”, chiar cu anumite rezultate pe oameni dar şi acestea la nivel local-fizic – rezultatul este foarte clar vizibil şi palpabil indiferent de dorința noastră, impusă educativ, materialistă.

Multe programe de laborator sunt susținute de fonduri publice unde cercetarea ar trebui să fie în folosul umanității şi nu un instrument de propaganda filozofică foarte puțin aplicativă ci cu potențial real aplicativ imediat; sunt foarte mulți cercetători de bună credință, idealişti, ce-şi sacrifică şi libertatea pentru a demonstra ceva inovativ-folositor cu efect imediat dar, sunt şi unii ce doresc doar să conducă programe fără nici un aport vizibil, aceste persoane nu au ce căuta în cercetare deoarece ei sunt doar materialişti (în toate sensurile).

Naturopatia are o vechime şi o experiența inestimabilă privind remedierea omului dar niciodată nu a fost invitată, integrată, a sta la masa cercetării demonstrative prin fonduri statale. Oare de ce!? Doar ea este mama tuturor tehnicilor si a remediilor, din toate vremurile, privind organismul uman şi ambiental în toate tipurile de medicină; ea fost şi este soluție omului deoarece este natural, e cum te-ai naşte dar refuzi, mereu, să afirmi că te-ai născut mergând afirmativ utopic la renegarea ta de născare.

Ce-l face pe om să gândească şi să se comporte astfel?
Răspunsul este foarte simplu: EDUCAȚIA.

Din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, iar pentru viitor la fel, toate legile naturale din întreaga lume vorbesc de educație, ca rezumat, în felul următor:

0. Crează cu respect şi înțelepciune dar nu uita trecutul pentru viitorul tău.
1. Nu poți? Te ajut.
2. Nu ştii? Te învăț.
3. Nu vrei? Te oblig cu respect.

Deci, baza va fi creația înțelepciunii aplicative prin:
filozofie aplicată = gândesc şi fac, nu doar propun ori critic.
bioetică aplicată = mă comport cu respect învățând chiar de la o piatră şi aplicand cele învățate;
medicină comparată = remediez orice dezechilibru, patologie, dar mult mai important: miasmele negative individuale şi sociale;
eubiotica =  arta de a trăi bine, dezvoltarea individuală şi de grup;
medicatrixul = spada şi scutul înțelepciunii eubiotice aplicative la toate nivelurile umane incluzând mediul biotopic şi de biocenoză.

Punând în practica aceste concepte-legi veți vedea în scurt timp evoluția individuală şi socială renăscare din cenuşa proprie, mai târziu o mare transformare creativ – pozitivă în progeniturile noastre, maladiile din prezent vor dispărea, oamenii vor fi sănătoşi multilateral iar viitorul mult mai evoluat din toate p.d.v.

O mare importanță, ca rol educațional, o are:
– persoana înțeleaptă;
– familia si nu societatea – societatea suntem noi;
– asociațiile unde se acceptă şi se aplică naturopatia;
– instituția scolastică ce face ore educaționale de naturopatie cu naturopați calificați invitând măcar 1 dată/lună şi părinții la ore deschise;
– biserica, indiferent de religie, unde îşi adună enoriaşii, suflarea comunității, şi-şi formează activități naturopatice, dar în mod special invitati cu scrieri în domeniul respectiv, punând în dezbatere canoanele religiei milenare şi remediile naturopatice;
– instituțiile statale locale prin abordarea şi implementare de proiecte naturopatice;
– guvernul prin aplicare de legi naționale apelând la naturopați calificați ce urmăresc programele teritoriale
– parlamentul prin legi de urgență şi implicarea naturopaților calificați în spitale, ambulatorii, şi  dispensare comunale, prin crearea de spitale naturopatice (în România sunt o groază de clădiri abandonate care se pot reface imediat)

Puterea deciziei
– individual prin voință conştientizată
– de grup implementar prin forța necesității
– asociativ direcțional

[ssba-buttons]
Articol publicat în categoria: Diagnoza, miasme si patologii
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , , , , ,

Noutati

Afla cum sa-ti intaresti imunitatea! <a style="color:green" href="http://eepurl.com/g16wzP">Aboneaza-te la newsletter</a> ca sa primesti lista cu remedii pentru imunitate si articole noi despre medicina naturala si homeopatie.

49 carti de medicina

29 carti de poezie eubiotica

11 carti de poezie clasica in romana/italiana/ucraineana

15 inventii creme ENG

50 inventii parfumuri ENG

200 inventii remedii ENG

Află noutățile

Afla cum sa-ti intaresti imunitatea!

Aboneaza-te la newsletter ca sa primesti lista cu remedii pentru imunitate si articole noi despre medicina naturala si homeopatie.