FARMACII NATUROPATE

De la început vă spun: NU EXISTĂ!
De ce?
1. ERBORISTERIILE (Plafare) din occident, în marea majoritatea cazurilor sunt gestionate de un medic naturopat (naturopat, ND, MDN) sau un naturist cu școală de specialitate de 3 ani, dar care vinde remediile pe baza indicațiilor naturopatului sau partea de estetică integrală la liber.

2. A prepara sau a gestiona REMEDII înseamnă să ai cunoștințe vaste în domeniul planetelor, mineralelor și lumea animală; pe lângă cunoștințele de bază herboristice, privind mediul de laborator, mai trebuie să ai și cunoștințe medicale ca diagnoză de urgență și emergență cu remedii, manifestarea miasmelor negative a cel puțin 140 de remedii aplicative, patologiile comune sau specifice și remediile lor.

3. Un farmacist alopat niciodată nu va putea fi un HERBORESIT și mai puțin naturopat – doar dacă va absolvi facultatea de naturopatie (așa cum nu poți fi profesor de literatură română dacă nu ai absolvit facultatea de specialitate; așa cum nu poți fi ziarist dacă diploma ta nu demonstrează că ai terminat facultatea respectivă; ș. a. m. d.);

4. Un ERBORIST, din occident, niciodată nu va lua ca bază indicațiile unui producător oarecare ci doar mica parte de „uz intern” sau „uz extern”, erboristul adevărat până nu testează produsul pe „pielea lui”, nu va pune în circulație produsul remedial.

5. În lumea occidentală erboresteriile adevărate sunt din familie, rare, respectate, iar legea le vine în ajutor.

6. Nu ai cum să ai o herboresterie dacă tu, familia ta în respectiva meserie, nu produci câteva remedii utile și particulare care devin tradiție.

7. În vest nu se nasc „bodegi” peste noapte ca mod facil de trai, ca la noi, ci expunerea de experiență dobândită în remediile care ajută omul, indiferent de preț, iar această parte se reflectă și prin Legea Drepturilor Omului, adică dreptul decizional- individual prin libera alegere la tehnica terapică și substanța de administrare – s-au mai întâmplat cazuri de a deschide o erboristerie doar cu cei 3 ani de studiu dar au dat faliment imediat când au început a face pe medicul naturopat, deoarece acolo omul de rând știe legea, respectul de om, dar mult mai presus: ține la sănătatea lui și nu merge pe mâna unui afacerist sau bun ortoepist.

În concluzie:
– fiți atenți la informațiile primite, dar în mod special la meseria de bază, dacă a terminat o facultate în care se pretinde a fi profesionist – mă refer la cele scrise mai sus;
– respectați omul după faptele sale;
– nu confundați profesioniștii cu vorbele și faptele cu prostia;
– aveți grijă de cunoscuții voștri care sunt oameni și deasupra mai sunt și profesioniști;
– țineți aproape de cei care cunosc legile și nu fac abuz de ele;
– folosiți înțelepciunea din bătrăni: „Nu tot ce zboară se mănâncă, nu tot ce se aude este și adevărat, nu tot ce se scrie este și bun, dar încearcă omul cu înțelepciune”.

Aici intervine decizia dvs. finală ca fapt de moment și de viitor.

ND. JordanD.

[ssba-buttons]
Articol publicat în categoria: Diagnoza, miasme si patologii
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , ,

Noutati

Afla cum sa-ti intaresti imunitatea! <a style="color:green" href="http://eepurl.com/g16wzP">Aboneaza-te la newsletter</a> ca sa primesti lista cu remedii pentru imunitate si articole noi despre medicina naturala si homeopatie.

49 carti de medicina

29 carti de poezie eubiotica

11 carti de poezie clasica in romana/italiana/ucraineana

15 inventii creme ENG

50 inventii parfumuri ENG

200 inventii remedii ENG

Află noutățile

Afla cum sa-ti intaresti imunitatea!

Aboneaza-te la newsletter ca sa primesti lista cu remedii pentru imunitate si articole noi despre medicina naturala si homeopatie.