Trăim vremuri in care sănătatea este un subiect mult discutat în toate mediile şi în care aproape am conştientizat cât de important este să ştim ce să facem pentru a ne păstra starea de sănătate, în parametrii optimi sau să invăţăm ce să facem, pentru a evita eventualele dezechilibre, care duc automat la acumularea de miasme negative, ce sigur vor evolua în diverse patologii.
În acest context găsiţi mai jos o listă de 9 alimente şi 8 remedii naturopatice pe care este indicat să le includem în alimentaţia zilnică pentru că ne asigură:
– un sistem imunitar capabil să reziste tuturor atacurilor din partea virusurilor sau bacteriilor;
– ajutor dat organismului destabilizat;
– remediu hrana la nivel fizic si energetic;
– tonicitatea organismului;
– dezintoxicarea organismului;
– naturaletea actiunii;
– eliminarea grasimilor si proteinelor in exces;
– hrana si remediu in acelasi timp;
– elasticitate musculara;
– relaxarea psihicului.
Cele 9 alimente
- Grepfruit roşu: suc 1 l/zi, servit proaspăt stors şi îndulcit cu miere, după gust.
- Cytrus Sinensis roso – Tarocco – o varietate de portocală cu miez roşu: suc 1 l/zi, servit deasemenea proaspăt stors.
- Hrean – între 100g – 200g/zi, servit ca sos la masa de prânz. Îl putem cumpăra direct preparat din comerţ în diverse combinaţii. O altă variantă este să răzuim rădăcina de hream, să o punem într-un borcan şi să o amestecăm cu oţet, după care sa o lăsăm la macerat intre 5 şi 7 zile – pentru urgenta se poate folosi imediat.
- Lămâie – suc 250 ml/zi, servit proaspăt stors în amestec cu apă plată, apă minerală sau cu sucurile din toate fructele prezentate in aceasta recomandare, și indulcit cu miere după gust.
- Ananas – 500 ml/zi.
- Miere de salcâm – intre 100 si chiar pana la 250 g/zi in caz de sucul este prea acru, folosită ca înlocuitor pentru zahăr în diverse bauturi recomandate in aceasta prezentare.
- Polen – 2-3 linguriţe/zi
- Cafea de: Păpădie partea aeriana + Curcuma (Turmeric) radacina + Urzică radacina: 3 cafele mari/zi. Se poate introduce și cicoarea instant din comerţ. Această variantă este un înlocuitor perfect al cafelei si care nu produce eliminarea rezervelor de calciu din oase – cafeua nu ajuta omul cu nimic in situatiile acestea, plus ca cu trecerea timpului avem probleme de alta natura, in special cu inima.
- Apă alcalină PH 8,5 – se găseşte în comerţ, îmbuteliată la 5 sau 8 litrii.
Cele 8 remedii naturopatice
- Tinctura Mamă de sâmburi de grepfruit.
- Soluţie Lugol – ATENTIE! Persoanel cu hipertiroidism nu au voie.
- Propolis.
- ALGA – KLAMATH
- KELP – secundar
- Echinacea.
- Coada calului mica (deoarece este si mare care este toxica pentru uz intern – intrebati herboristul: 3 linguri/zi sub formă de pulbere. Este interzis ca infuzie deoarece microelementele sunt distruse in mare parte.
- Apă acidă PH 2,5 pentru spălături şi băi corporale, se gaseste in farmacii sau cine are un aparat tip Kangen.
Aceste indicații sunt fizice dar mai sunt şi alte remedii, mai puțin cunoscute, care se pot administra doar la recomandarea medicului naturopat, bineînțeles după o diagnosticare.
Întotdeauna sunt soluții dar totul va depinde de decizia ta.
De retinut ca remediile naturopatice sunt si alimente, unele asa cum ne ofera natura altele prelucrate natural – le-am defalcat pentru a fi intelese mai usor dar si pentru ca lumea confunda remediile cu medicamente.
In afara de ce am prezentat eu mai folosesc diverse creme si parfumuri, create de mine, care fac parte din estetica dar au o actiune puternica de protectie impotriva virusilor, bacteriilor si ciupercilor. In concluzie, sunt foarte sanatos.
Vezi și alte articole care ating subiectul: alimentatie, naturopatie, remedii, sanatate